Okulumuzda

Okulumuzda " MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ" programı açıldı.

24.01.2022 98

Mesleki ve akademik hedeflerine ulaşırken bir şekilde örgün eğitim dışı kalmış veya sonradan meslek edinip yeterliliklerini belgeleyememiş kişiler için açılan Mesleki Eğitim Merkezlerinde ustalık, kalfalık ve çıraklık eğitimleri verilerek istihdam ve iş hayatına yönelik çözümlerin üretilmesi amaçlıyor. Açılan Mesleki Eğitim Merkezi Programında haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün ise işletmede beceri eğitimi verilerek Mesleki Lisesi Diploması ile birlikte çıraklık, kalfalık, ustalık belgesi ve işyeri açma belgesi ile vatandaşlara iş kurma imkânı sunuluyor.

 

Mesleki eğitim merkezi programı; Okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde uygulandığı, bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan, Kalfalık/Ustalık belgesine ve diplomaya götüren program türüdür.

Çırak öğrenciler haftada; 1 veya 2 gün okulda teorik eğitim, 3 veya 4 gün işletmelerde pratik eğitim alırlar. Öğrenim süresi 4 yıl olup 11. Sınıf sonunda yapılan Beceri Sınavında başarılı olanlara KALFALIK BELGESİ, 12. Sınıf sonunda yapılan Beceri Sınavında başarılı olanlara USTALIK BELGESİ ve DİPLOMA (Açık Öğretim Lisesi'ndeki fark derslerini vermeleri kaydıyla) almaya hak kazanacaklardır.

 

KAYIT ŞARTLARI NELERDİR?

1-        En az ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirmiş olmak.

2-       Sağlık durumu ilgili mesleğin öğrenimine elverişli olmak. Bu durum, gerektiğinde, sağlık/sağlık kurulu raporuyla belgelendirilir.

3-        Kayıt olacağı meslek dalı ile ilgili bir işyeriyle sözleşme imzalamak. Sözleşme imzalanacak işyerinde Usta Öğreticilik belgesine sahip usta olması gerekir.

4-       Yaş sınırı yoktur, kayıtlar yıl boyu devam eder.

 

ÖĞRENCİNİN SOSYAL VE MALİ HAKLARI

1-        İşletmeler öğrenciye, asgari ücretin net tutarının %30 undan az olmayacak şekilde ücret ödemek zorundadır. (2022 Yılı için 1276 TL)

2-       TBMM Genel Kurulunda görüşülen Kanun teklifinin yasalaşması durumunda; İşletmeler:

3-       Mesleki eğitim merkezi programı 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine asgari ücretin %30'undan,

4-       Mesleki eğitim merkezi programı 12. sınıf öğrencilerine ise asgari ücretin %50'sinden, az olmayacak şekilde ücret ödeyeceklerdir.

 

 

24-01-2022 

İLETİŞİM

Adres:
MEYDAN MAH. DR.SADIK AHMET CAD. İSKİLİP SULTAN HATUN ANADOLUNU TEKNİK LİSESİ BLOK NO 3 İSKİLİP / ÇORUM


Telefon
(364) 511 6048


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın