12 KASIM AFET EĞİTİMİ HAZIRLIK GÜNÜ

12 KASIM AFET EĞİTİMİ HAZIRLIK GÜNÜ

12 KASIM

AFET EĞİTİMİ HAZIRLIK GÜNÜ

09.11.2023 95

12 Kasım tarihi, 1999 yılında Düzce'yi vuran depremin ardından Afete Hazırlık Günü ilan edildi ve 12 Kasım Afete Hazırlık Günü olarak kutlanıyor. 12 Kasım Afete Hazırlık Günü'nde afet ile ilgili bilgiler tazeleniyor.

 

Afetler, doğal, insan kaynaklı veya teknolojik olaylar sonucu insanları fiziksel, sosyal, ekonomik açıdan etkileyen, çevresel kayıplar oluşturan; normal yaşamı durdurarak veya kesintiye uğratarak toplumları etkileyen olaylardır.

 

Afet eğitimi, afetlere dirençli toplumlar inşa etme ve oluşabilecek zararları en aza indirmede önemli müdahale alanlarından birini oluşturmaktadır. Afetlere yönelik kurumsal ve organizasyonel hazırlıklar, bireysel hazırlıklarla bir arada yürütülmediği sürece yeterli olmayacaktır. Toplumun her kesiminde farkındalık oluşturulması ve bireylerin kendi öz sorumluluklarının bilincinde olması önem taşımaktadır. Afet öncesi dönemde bu hedeflere ulaşılması afet eğitimlerinin toplumda geniş bir kapsayıcılığa ulaşması ile mümkün olacaktır. Örgün ve yaygın eğitimin içinde erken yaşlardan itibaren yapılacak eğitimler, halk eğitimleri, meslek ve hizmet içi eğitimler ile de desteklenmelidir.

 

Afet eğitimlerinin önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl 12 Kasım’da, “Afet Eğitimi Hazırlık Günü” etkinlikleri yapılmaktadır. Okullarda düzenlenen etkinlikler ile afetlere hazırlığın önemi ve afet öncesi dönemde yapılacak hazırlıklar konularında bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir.

 

Okulumuzda da 12 Kasım Afet Eğitimi Hazırlık günü programı yapılmıştır. Öğrencilerimize afetler hakkında ve afet sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi verilmiştir.

Kaynak: https://www.afad.gov.tr/

İLETİŞİM

Adres:
MEYDAN MAH. DR.SADIK AHMET CAD. İSKİLİP SULTAN HATUN ANADOLUNU TEKNİK LİSESİ BLOK NO 3 İSKİLİP / ÇORUM


Telefon
(364) 511 6048


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın