Dallarımız

Okulumuzda 10. sınıfta dal seçimi yapılmaktadır. Okulumuzda bulunan bölümlere ait dallar aşağıda verilmiştir.

18.06.2020 359

1. Bilişim Teknolojileri Alanı

Yazılım Geliştirme Dalı:

Yazılım Geliştirme Dalında;

• Nesne tabanlı programlama teknikleri ile proje yapma, geliştirme, veri tabanı kullanım yöntemlerini uygulama,
  • İş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak giriş ve çıkış cihazları, sensörler, göstergeler, ekranlar ve motorları kullanarak işlevsel bir aygıt oluşturma,
  • Web sitesi tasarımı, dinamik programlama, veri tabanı işlemleri ve web sitesini yayınlama,
  • Mobil uygulamalar yapma,
  • Görüntü işleme ve görsel efekt tekniklerini uygulama

ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır.

9. Sınıf Dersleri 10. Sınıf Dersleri 11. Sınıf Dersleri 12. Sınıf Dersleri
Programlama Temelleri Nesne Tabanlı Programlama Web Tabanlı Uygulama Geliştirme İşletmelerde Mesleki Eğitim
Bilişim Teknolojilerinin Temelleri Robotik Ve Kodlama Mobil Uygulamalar
Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları   Grafik Ve Canlandırma

2. Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Alanı

Erken Çocuk Eğitimi Dalı:

Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Çocukta sadece bazı davranışları değil aynı zamanda değişik sosyal yapıdaki çocukların gelişim özelliklerini ve içinde bulundukları eğitim sisteminin temel ilke ve prensiplerini de göz önüne almak zorundadır. Okul öncesi dönemde çocuğun hızlı gelişmesi ve ilgi süresinin kısa olması nedeniyle araç gereçlerin önceden hazırlanmasına ve önceden plan yapılmasına ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaçları karşılamak için verilen eğitimleri kapsayan daldır.

Erken Çocukluk Eğitim Dal Dersleri:

Erken Çocuklukta Program

Yetersizlik Türleri Ve Kaynaştırma

Oyun Ve Oyuncak

Erken Çocukluk Ve Özbakım

Çocuklukla İletişim

3. El Sanatları Teknolojileri Alanı

Sanayi Nakışları Dalı:

Sanayi nakışçısının yaptığı, desen programını kullanma ve sanayi makinesinde tekniğe uygun işleme yaparak nakışlı ürün oluşturma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Nakış sektöründe sanayi nakışları mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Dal hakkında daha fazla bilginin bulunduğu sunuyu indirebilirsiniz. meb_iys_dosyalar/19/05/139193/dosyalar/2020_06/18021103_EL_SANATLARIalan_tanYtYmY.pptx